Рецепта за Зелен боб с бадеми

Зелен боб с бадеми


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    750 грама зелен боб
•    1 и 1/2 супени лъжици бито масло
•    2 супени лъжици Амарето (или друг подобен бадемов ликьор)
•    1/4 купа препечени и овкусени натрошени бадеми

Начин на приготвяне:
1. Изплакнете замразения зелен боб с гореща вода и го оцедете. Загрейте голям тиган или тенджера с незалепващо покритие на умерено висока температура. Изсипете битото масло във вече загретия съд и го оставете там докато придобие златист цвят. Успоредно с това бъркайте непрекъснато.
2. Към маслото прибавете и зеления боб и го задушете в продължение на 2-3 минути. Разбърквайте по-често. Залейте сместа с ликьор Амарето и продължете със задушаването още 2-3 минути, или повече ако това е необходимо. Бобът обаче трябва да запази свежия си зелен цвят и да остане стегнат.
3. Разпределете боба в купички и го поръсете с предварително препечените, овкусени и натрошени бадемови ядки.

Количество:
8-10 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 73
Мазнини: 3.2 g.
Холестерол: 4 mg.
Протеини: 2 g.
Въглехидрати: 8.5 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 0.9 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа