Рецепта за Моркови с глазура от червени боровинки

Моркови с глазура от червени боровинки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    8 купи нарязани на тънки филийки моркови
•    4 супени лъжици бутилиран малинов винегрет или винегрет от червени боровинки
•    1/2 купа консервиран сос от цели червени боровинки
•    1/4 купа натрошени и леко препечени орехи

Начин на приготвяне:
1. Изсипете морковите, винегрета и боровинковия сос в средно голям тиган с незалепващо покритие и ги оставете да възврат.
2. Намалете температурата на котлона до умерена и покрийте тигана. Задушавайте сместа в продължение на 8-10 минути, или до пълно омекване на морковите. Разбърквайте периодично.
3. Разпределете готовото ястие в лесни за сервиране купички и поръсете всяка от тях с предварително натрошените и леко препечени орехи.

Количество:
8-10 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 89
Мазнини: 3.7 g.
Холестерол: -
Протеини: 1.5 g.
Въглехидрати: 16.5 g.
Фибри: 3.5 g.
Наситени мазнини: 0.1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа