Рецепта за Ястие от задушени моркови

Ястие от задушени моркови


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Морковите в това традиционно еврейско новогодишно ястие се нарязват на шайби с дебелина на монета и се консумират като символ на просперитета и късмета.

Необходими продукти:
•    675-700 грама обелени и нарязани на тънки шайби моркови
•    1 супена лъжица масло от рапица
•    1 и 1/2 супени лъжици мед
•    1 и 1/2 супени лъжици кафява захар
•    4 супени лъжици прясно изцеден портокалов сок
•    1/3 чаша жълти стафиди
•    Кашер сол
•    Нарязан на ситно пресен магданоз

Начин на приготвяне:
1. Смесете всички съставки, без магданоза, в средно голям съд за готвене и ги оставете да заврят на висока температура. Покрийте съда с капак и намалете котлона. Оставете сместа да къкри на слаб огън, докато морковите омекнат. Процесът отнема приблизително 25 минути.
2. Отстранете капака на тигана или тенджерата, която използвате и позволете на останалата в съда течност да се изпари, а соса да се сгъсти. За това са необходими не повече от 5 минути. Поръсете ястието с предварително нарязания магданоз и сервирайте!

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 125
Мазнини: 2.5 g.
Холестерол: -
Протеини: 2 g.
Въглехидрати: 26 g.
Фибри: 3.3 g.
Наситени мазнини: 0.2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.3 / 6 гласа