Рецепта за Броколи със сос Маринара

Броколи със сос Маринара


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Това ястие ще ви осигури здравословните ползи от броколите и доматите.
 
Необходими продукти:
•    2 чаени лъжички зехтин
•    2 чаени лъжички ситно нарязан чесън
•    435 грама нарязани на кубчета домати от консерва или доматено пюре
•    500 грама свежи броколи
•    Черен пипер на вкус
•    1/4 чаша настъргано сирене Пармезан

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голям, покрит тиган на умерена температура. Добавете чесъна и го задушете в продължение на минута, две, като бъркате през цялото време.
2. Прибавете накълцаните домати или доматено пюре, намалете температурата от умерена на ниска и оставете сместа на котлона за около 5 минути, докато заври.
3. Поставете броколите върху доматите/ доматеното пюре и поръсете с черен пипер. Покрийте тигана и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на около 5 минути. След това отстранете капака, поръсете доматите и броколите с Пармезан, и покрийте съда отново. Когато броколите омекнат, отстранете съда от котлона. Следете цвета им. Ярко-зеленият цвят е индикатор за това, че броколите са вече готови. Ястието е готово за сервиране! Насладете му се!

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 101
Мазнини: 3 g.
Холестерол: 2.5 mg.
Протеини: 5.5 g.
Въглехидрати: 14.5 g.
Фибри: 4.5 g.
Наситени мазнини: 0.9 g.
Мононенаситени мазнини: 1.7 g.
Полиненаситени мазнини: 0.4 g.


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа