Рецепта за Зелен боб с червен лук на скара

Зелен боб с червен лук на скара


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    5 средно големи глави червен лук
•    2 супени лъжици зехтин
•    2 супени лъжици балсамов оцет
•    1 чаена лъжица кашер сол
•    1/4-1/2 чаена лъжичка черен пипер
•    1 кг почистен от дръжките и връхчетата зелен боб

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200 градуса.
2. Обелете лука и го разрежете по дължина на четвъртинки.
3. Накиснете за кратко лука в марината от 1 супена лъжица оцет, малко сол и черен пипер на вкус.
4. Наредете овкусения лук в предварително намазана с олио тава за печене или готварско фолио. Печете докато лукът придобие златисто-кафяв цвят, това отнема около 20 минути. След това напръскайте лука с малко вода и продължете с печенето още 20 минути.
5. Изплакнете зеления боб със студена вода и го оцедете от излишната влага. Поставете го в подходящ за микровълнова фурна съд с похлупак и го задушете за около 4-5 минути на максимална мощност. Оцедете отделилата се по време на задушаването вода.
6. Смесете печения лук със задушения зелен боб, овкусете с подправки по ваш избор и сервирайте!

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 92
Мазнини: 3.5 g.
Холестерол: -
Протеини: 2 g.
Въглехидрати: 14 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 0.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа