Рецепта за Спанак по италиански

Спанак по италиански


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Приготвянето на рецептата изисква не повече от 5 минути!

Необходими продукти:
•    500 грама спанак
•    1 и 1/2 супени лъжици зехтин
•    2 чаени лъжички ситно нарязан чесън
•    Прясно смлян черен пипер на вкус
•    Сол на вкус (по желание)
•    2 супени лъжици настъргано сирене Пармезан

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голям тиган за пържене с незалепващо покритие. Набързо запържете чесъна във вече загрятата мазнина. Това отнема не повече от 30 секунди.
2. Към запържения чесън прибавете спанака и го оставете да се задуши за 2-3 минути. Отстранете тигана от котлона веднага щом спанакът омекне.
3. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Поръсете с Пармезан. Ястието е готово за сервиране. Насладете му се!
 
Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 79
Мазнини: 5.5 g.
Холестерол: 1 mg.
Протеини: 4 g.
Въглехидрати: 5 g.
Фибри: 3.5 g.
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа