Рецепта за Аспержи на скара

Аспержи на скара


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    Зехтин или масло от рапица
•    1 връзка аспержи (около 16 средно дълги добре почистени и подсушени стръка)
•    1 и 1/2 чаени лъжички зехтин с аромат на лимон, портокал или чесън
•    Сол и черен пипер на вкус (по желание)

Начин на приготвяне:
1. Разпалете барбекюто. Вземете тава за печене и я покрийте с фолио. Намажете фолиото със зехтин или с маслото от рапица. Наредете аспержите в тавата.
2. С помощта на силиконова готварска четка леко намажете стеблата със зехтина с аромат на лимон, портокал или чесън. Завъртете ги и намажете и другата им стана.
3. Печете в продължение на не повече от 4 минути от всяка страна, като обръщате стръковете с помощта на вилица или готварска щипка. По желание овкусете със сол и черен пипер. Ястието е готово за сервиране.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа