Рецепта за Пържено на тиган зеле

Пържено на тиган зеле


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    3 резена пуешки бекон
•    1/4 купа ситно нарязан лук
•    1/2 зелка (разделена на 4 еднакви по размер резена)
•    1 чаша пилешки или говежди бульон без добавена сол
•    1/2 чаена лъжичка захар
•    Черен пипер на вкус
•    1 и 1/2 чаени лъжички винен или ябълков оцет

Начин на приготвяне:
1. Запържете бекона в голям тиган с незалепващо покритие, след това го поставете върху салфетка, за да се оцеди от остатъчната мазнина и го натрошете на парченца.
2. Запържете лука до златисто в мазнината от бекона.
3. В същия тиган прибавете зелето, бульона и захарта, покрийте тигана и задушете зеленчуците. Необходими са ви не повече от 5 минути. Разбърквайте сместа периодично. След това отстранете капака и продължете с готвенето докато зелето омекне, а бульона се изпари – процесът отнема приблизително 5 минути. Бъркайте периодично.
4. Прибавете парченцата хрупкав бекон и оцета. Сервирайте и консумирайте непосредствено след приготвянето на ястието.

Количество:
3 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 78
Мазнини: 3.4 g.
Холестерол: 12 mg.
Протеини: 5 g.
Въглехидрати: 7.5 g.
Фибри: 2.2 g.
Наситени мазнини: 0.9 g.
Мононенаситени мазнини: 1.3 g.
Полиненаситени мазнини: 0.9 g.


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа