Рецепта за Гъбен миш-маш

Гъбен миш-маш


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Рецептата може да се използва като допълнително блюдо, плънка за омлет, киш или гарнитура към сочна свинска или пилешка пържола.

Необходими продукти:
•    1 супена лъжица зехтин или масло от рапица
•    2 купи кралски печурки нарязани на средно дебели резени
•    2 купи гъби Портабела нарязани на средно дебели резени
•    1/2 ситно нарязана и почистена от семките червена камба
•    2 чаени лъжички накълцан на ситно чесън
•    2 стръка зелен лук (нарязани на ситно)
•    1/2 чаена лъжичка суха или 1 и 1/2 чаени лъжички свежа подправка по избор
•    Сол и черен пипер на вкус (по желание)

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина или маслото от рапица в голям тиган с незалепващо покритие. Добавете гъбите и камбата и ги задушете за около 5 минути, като през това време бъркате периодично.
2. Прибавете чесъна и пресния лук и продължете със задушаването и бъркането още около 2-3 минути.
3. За финал прибавете избраната от вас свежа или суха подправка и овкусете със сол и черен пипер в зависимост от индивидуалните си предпочитания.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 54
Мазнини: 3.5 g.
Холестерол: -
Протеини: 2 g.
Въглехидрати: 5 g.
Фибри: 1.5 g.
Наситени мазнини: 0.3 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа