Рецепта за Тиква на скара с кленов сироп и ябълков пълнеж

Тиква на скара с кленов сироп и ябълков пълнеж


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    4 средно големи жълъдови тикви (разполовени по дължина и почистени от сърцевината и семената)
•    Сол и прясно смлян черен пипер
•    8 чаени лъжички бито масло или нискомаслен маргарин
•    4 супени лъжици кленов сироп или 8 супени лъжици сироп за палачинки
•    3 почистени от кората и сърцевината и нарязани на кубчета ябълки
•    2 супени лъжици нарязани на ситно пресни подправки – микс от мащерка, розмарин и магданоз

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 250 градуса. Поставете тиквите в тава за печене, с отрязаната част нагоре. Поръсете вътрешността им със сол и черен пипер.
2. Във вътрешността на всяка от тиквите поставете 1 чаена лъжичка бито масло или маргарин и 1/2 супена лъжица кленов сироп.
3. Равномерно разпределете предварително почистените и нарязани на кубчета ябълки. Поръсете с подправки.
4. Печете тиквата докато омекне и придобие приятен загар (приблизително 1 час). На всеки 20 минути по време на печенето, загребвайте от сока, който се отделя в сърцевината на тиквените половинки, и обливайте с него плънката от ябълки.

Количество:
8 половинки от тиква


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 180
Мазнини: 3 g.
Холестерол: 7 mg.
Протеини: 2 g.
Въглехидрати: 41 g.
Фибри: 8 g.
Наситени мазнини: 1.7 g.
Мононенаситени мазнини: 0.8 g.
Полиненаситени мазнини: 0.3 g.


Потребителска оценка
3.5 / 2 гласа