Рецепта за Зеленчуков кебап на скара

Зеленчуков кебап на скара


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    2-3 купи цветчета от броколи (с размера на хапка)
•    2 средно големи тиквички нарязани на шайби с дебелина 1 см
•    2 купи дребни гъби (добре почистени и с отстранени пънчета)
•    1 червена, оранжева или жълта нарязана на парченца с размера на хапки камба
•    Приблизително 2-3 супени лъжици нискомаслен чеснов сос или марината за пържоли

Начин на приготвяне:
1. Ако възнамерявате да печете зеленчуковия кебап на скара, започнете с разпалването на барбекюто или скарата.
2. Нанижете различните зеленчуци на 8 дълги метални шиша, като ги редувате. Например: резен тиквичка, камба, броколи, гъба и повтаряйте докато запълните целия шиш.
3. Обилно намажете зеленчуците с избрания от вас сос или марината. В случай че ползвате барбекю на дървени въглища, поставете скарата на приблизително 15 см от жаравата. Печете всяка страна на шиша в продължение на около 5 минути.

ЗАБЕЛЕЖКА: За да предотвратите евентуалното въртене на резените зеленчук около шиша, бихте могли да ползвате втори, успоредно нанизан.

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 37
Мазнини: 1 g.
Холестерол: -
Протеини: 3 g.
Въглехидрати: 6 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 0.1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа