Рецепта за Печена царевица с масло от кориандър

Печена царевица с масло от кориандър


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    6 големи кочана млечна царевица (почистени от влакната и листата)
•    2 супени лъжици бито масло
•    1 супена лъжица ситно нарязан пресен кориандър

Начин на приготвяне:
1. Загрейте скарата или барбекюто на умерена температура. Намажете царевичните кочани с масло от рапица (или с растително олио).
2. Печете царевицата в продължение на около 10 минути, или докато зърната омекнат и придобият апетитен загар.
3. Поставете кориандъра и битото масло в малка купичка и бъркайте до получаване на хомогенна смес.
4. Когато царевицата е вече готова, отстранете кочаните от скарата и нанесете по една чаена лъжичка от кориандровото масло върху цялата повърхност на всеки един от тях.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 156
Мазнини: 4 g.
Холестерол: 7 mg.
Протеини: 4 g.
Въглехидрати: 30 g.
Фибри: 3.5 g.
Наситени мазнини: 1.8 g.
Мононенаситени мазнини: 1.2 g.
Полиненаситени мазнини: 1 g.


Потребителска оценка
3.0 / 2 гласа