Рецепта за Зелен боб

Зелен боб


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    2 и 1/2 купи зелен боб
•    2 глави лук
•    1/2 чаша зеленчуков бульон
•    Сол и черен пипер на вкус
•    Шепа ситно нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:
1. Почистете зеления боб от дръжките и връхчетата. Попарете го във вряща, подсолена вода за около 20 минути.
2. Обелете и нарежете лука. Запържете го до златисто в половината от зеленчуковия бульон, след това добавете към него вече сварения зелен боб, както и остатъка от бульона. Варете в продължение на още поне 5 минути. Овкусете го със сол и черен пипер според предпочитанията си и го поръсете с предварително накълцания на ситно пресен магданоз.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа