Рецепта за Шунка & яйце Casserole

Шунка & яйце Casserole


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:

1. Прясно омесени питки ( за пица ) от бяло брашно с размер около 30 см
2. 200 гр. бекон или шунка нарязан на ивици с размер 1 x 3 см.
3. 1 глава не много лют лук, нарязан на много тънки кръгове
4. 2 големи яйца
5. 1/2 чаена чаша яйце заместител
6. Половин чаша нискомаслено мляко
7. 1/8 ч.л. сол
8. 1/8 ч.л. черен пипер прясно смлян
9. 1 чаена чаша сирене

Подготовка:

1. Нагрейте фурната до 400 градуса. Внимателно поставете омесените питки в квадратен съд за печене с диаметър около 30 см.
В случай, че нямате квадратен съд можете да използвате кръгъл. Оформете внимателно питките с пръсти за да заемат цялата площ на съда за печене. Прободете тестото с вилица няколко пъти като вилицата трябва да стигне до дъното на съда за печене.

2. Нагрейте голяма тенджера  на средно голяма температура. Поставете малко мазнина (слънчогледово олио) и поставете шунката и нарязания лук в съда. Изпечете месото като не забравяйте да постоянно да обръщате шунката и лука докато започнат да се зачервяват. Това би трябвало да отнеме около 5 мин. След това оставете сместта да изстине около 5 мин. и поставете шунката и мазнината директно върху омесените питки, които по рано поставихме в съда за печене.

3. В съд за разбъркване поставете яйцата и млякото. Сложете солта и черния пипер и разбъркайте докато стане еднородна смес. Разстилете сместта върху омесените питки с шунката и лука. Изпечете във фурната докато питките придобият златист цвят. Това би трябвало да отнеме около 40 мин. Могат да се сервират както топли така и студени.

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 228
Мазнини: 14.5 g.
Холестерол: 80 mg.
Протеини: 14 g.
Въглехидрати: 12 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 7.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа