Рецепта за Средиземноморска салата с леблебия

Средиземноморска салата с леблебия


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
•    425 гр. леблебия
•    1 обелена и нарязана на ситно краставица
•    1 купичка нарязани домати
•    1/4 купичка нарязан на ситно сладък лук
•    2 ч.л. накълцан пресен чесън
•    1 1/2 с.л. пресен магданоз
•    2 с.л. фино нарязан пресен босилек
•    115 гр. прясно сирене моцарела на кубчета
•    1 с.л. зехтин
•    2 с.л. балсамов оцет
•    1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
1. В умерено голяма салатена купа разбъркайте леблебията, краставицата, доматите, лука, чесъна, магданоза, босилека и сиренето.
2. Добавете зехтина, оцета и солта и разбъркайте.
3. Покрийте съда и охладете за около час.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 153
Мазнини: 6.5 g.
Холестерол: 10 mg.
Протеини: 9 g.
Въглехидрати: 15 g.
Фибри: 2.5 g.
Наситени мазнини: 2.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа