Рецепта за Спаначна салата Делукс

Спаначна салата Делукс


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
За салатата
•    2 купички домати Рома
•    1 червена или жълта камба (почистена и нарязана на ситно)
•    425 гр. червен боб, сварен, изплакнат и изцеден
•    6 стръка нарязан на ситно зелен лук
•    170 гр. артишок
•    65 гр. маслини (по желание)
•    1 купичка листа от пресен босилек
•    10 купички листа от пресен спанак (измити и добре изцедени)
•    3 с.л. настърган пармезан
•    5 резена запържен и нарязан на парченца бекон
За соса
•    1/4 чаша балсамов или винен оцет
•    1 с.л. мед
•    2 с.л. нискомаслена майонеза
•    1 1/2 ч.л. горчица
•    1 с.л. зехтин
•    1/2 ч.л. черен пипер
•    1-2 скилидки чесън (смачкани или настъргани)

Начин на приготвяне:
1. В голяма купа разбъркайте доматите, камбата, боба, лука, артишока и маслините. Оставете сместа в хладилника.
2. В друг съд пасирайте съставките за салатения сос. Бъркайте до получаване на гладка, хомогенна смес.
3. Непосредствено преди сервиране към салатата добавете и накъсаните на едро листа от босилек и спанак. Залейте със соса и поръсете с пармезан и парченца бекон.

Количество:
5 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 229
Мазнини: 7.5 g.
Холестерол: 15.5 mg.
Протеини: 12.5 g.
Въглехидрати: 31.5 g.
Фибри: 12 g.
Наситени мазнини: 1.9 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
2.5 / 2 гласа