Рецепта за Салата от пилешко месо, зеле и пресен джоджен

Салата от пилешко месо, зеле и пресен джоджен


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
•    450 гр. обезкостено бяло пилешко месо или 2 купички сварено и накъсано на парченца пиле
•    3 с.л. прясно изцеден сок от лайм
•    2 с.л. рибен сос
•    1 с.л. оцет
•    1 с.л. захар
•    1/2 ч.л. черен пипер
•    3/4 купичка ситно нарязан лук
•    2 купички нарязано на ситно зеле
•    2 с.л. мая
•    3/4 купичка настъргани моркови
•    1/2 купичка листа от пресен джоджен или босилек
•    3 с.л. натрошени солени фъстъци (по желание)

Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешкото месо.
2. В голям съд изсипете сока от лайм, рибения сос, оцета, захарта и черния пипер. Разбъркате добре. Добавете нарязания лук.
3. Охладете свареното пилешко месо и го нарежете на тънки ленти. Нарежете на едро листата от джоджен или босилек. Смесете пилешкото месо, зелето, морковите и джоджена със сока от лайм, рибения сос, оцета, захарта и черния пипер и нарязания лук. Разбъркайте добре. Поръсете салатата с натрошените фъстъци. Сервирайте салатата на стайна температура или леко охладена.

Количество:
4-6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 206
Мазнини: 3.5 g.
Холестерол: 78 mg.
Протеини: 29 g.
Въглехидрати: 14 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа