Рецепта за Говеждо с кориандър и орзо

Говеждо с кориандър и орзо


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Орзото е вид тестено вариво, с формата на ориз. Комбинацията от орзо, телешко месо, зелени чушки и кориандър резултира в изключително вкусно и питателно, подходящо за обяд или вечеря ястие.

Време за приготвяне:
30 минути

Необходими продукти:
•    3 чаши телешки бульон
•    1 и 1/2 чаши несварено орзо или кускус (приблизително 270 грама)
•    330 грама царевица на зърна от консерва – неоцедена
•    120 грама пикантни зелени чушлета от консерва – неоцедени и накълцани
•    2 чаени лъжички зехтин или слънчогледово олио
•    250 грама крехко говеждо месо – нарязано на късчета
•    1 голяма камба – нарязана на лентички
•    1/4 купа ситно нарязан пресен кориандър

Начин на приготвяне:
1. В средно голяма тенджера смесете и разбъркайте бульона, орзото, царевицата и пикантните зелени чушлета. Поставете тенджерата на котлона и позволете на сместа да заври. Когато това стане намалете котлона, покрийте тенджерата и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на още 10 минути, или докато пастата уври. Отстранете тенджерата от котлона, но преди това се уверете, че бульонът е напълно абсорбиран от орзото.
2. Загрейте зехтина/ слънчогледовото олио в средно голям тиган с незалепваща повърхност. Прибавете говеждото месо и камбата и ги запържете за около 5 минути, като разбърквате от време на време.
3. Пресипете запърженото говеждо в тенджерата със свареното орзо. Добавете кориандъра и разбъркайте добре. Ястието е готово за сервиране.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 260
Мазнини: 4.5 g.
Холестерол: 20 mg.
Протеини: 17 g.
Въглехидрати: 38 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.3 / 11 гласа