Рецепта за Свинско с червени боровинки, джинджифил и тиква

Свинско с червени боровинки, джинджифил и тиква


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час

Необходими продукти:
•    1 тиква (приблизително 1 кг)
•    1/4 купа подсладени сухи червени боровинки
•    1/3 купа портокалов мармалад
•    1 чаена лъжичка настърган корен от джинджифил
•    1/8 чаена лъжичка едро смлян лют червен пипер
•    1 супена лъжица кафява захар
•    1 чаена лъжичка масло или маргарин
•    1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
•    4 крехки свински пържоли (приблизително 120 грама всяка)
•    1/4 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:
1. Надупчете тиквата с вилица за месо на няколко места и я поставете в микровълновата фурна. Включете фурната на максимална мощност за около 8-10 минути, или докато тиквата омекне напълно.
2. Междувременно, в малка купа смесете червените боровинки, портокаловия мармалад, настъргания корен от джинджифил и лютия червен пипер. Разбъркайте добре. В друга купичка смесете кафявата захар, маргарина/ маслото и индийското орехче.
3. Загрейте фурната до 175 градуса. Намажете дъното на средно голяма тава за печене с мазнина. Подредете свинските пържоли в тавата и ги поръсете със сол. След това ги залейте със сместа от червени боровинки.
4. Извадете вече готовата тиква от микровълновата фурна и я нарежете на средно големи парчета. Отстранете семената. Аранжирайте тиквата в тавата около залетите със боровинков сос парчета свинско месо. Намажете тиквата със сместа от захар, маргарин и индийско орехче.
5. Печете в продължение на 25-35 минути или докато прецените, че свинското месо е добре опечено.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 400
Мазнини: 10 g.
Холестерол: 75 mg.
Протеини: 26 g.
Въглехидрати: 51 g.
Фибри: 7 g.
Наситени мазнини: 4 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.3 / 3 гласа