Рецепта за Свинско на скара в саламура от ябълков сок и кленов сироп

Свинско на скара в саламура от ябълков сок и кленов сироп


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Иска ви се да приготвите свинското филе по напълно нов и нетрадиционен начин? Ето как бихте могли да направите това!

Време за приготвяне:
8 часа и 40 минути

Необходими продукти:
•    4 чаши студена вода
•    2 чаши ябълков сайдер
•    1/2 чаша кленов сироп
•    1/4 чаша сол
•    2 големи парчета свинско филе (приблизително 450 грама всяко)
•    1 супена лъжица ситно нарязан пресен розмарин
•    1/2 чаена лъжичка едро смлян черен пипер
•    1/4 чаена лъжичка чесън на прах

Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа смесете водата, ябълковия сайдер, кленовия сироп и солта. Бъркайте докато солта се разтвори напълно. Накиснете свинското месо в така получената саламура, покрийте купата и я приберете в хладилника за минимум 8 часа, но не повече от 24 часа.
2. Разпалете барбекюто или включете електрическата скара. Извадете свинското месо от саламурата, изплакнете го с вода и го подсушете. Саламурата можете да изхвърлите, тя няма да ви трябва повече. Поръсете месото с розмарин, черен пипер и чесън на прах.
3. Поставете месото на скарата и печете в продължение на 20-25 минути, като го обръщате периодично.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 190
Мазнини: 6 g.
Холестерол: 95 mg.
Протеини: 34 g.
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.3 / 4 гласа