Рецепта за Телешки бургери с боб на скара

Телешки бургери с боб на скара


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Освен че е лесно и бързо за приготвяне, ястието е и изключително богато на фибри.

Време за приготвяне:
25 минути

Необходими продукти:
•    250 грама крехко телешко месо – смляно
•    450 грама бял боб от консерва – изплакнат и добре оцеден
•    1/4 купа фино натрошени солени бисквити
•    2 супени лъжици сос за барбекю
•    1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
•    1 яйце
•    Листа от маруля (по желание)
•    5 пълнозърнести хлебчета за хамбургер – разполовени
•    5 чаени лъжички сос за барбекю
•    1 нарязан на филийки пресен домат (по желание)
•    1 нарязана на тънки филийки глава лук (по желание)

Начин на приготвяне:
1. Разпалете барбекюто или загрейте електрическата скара. В голяма купа смесете мляното телешко месо, боба, натрошените солени бисквити, 2 супени лъжици сос за барбекю, черния пипер и яйцето. Разбъркайте добре и пригответе от получилата се смес 5 плоски, сравнително еднакви по форма и размер кюфтета.
2. Намажете скарата с растителна мазнина и поставете кюфтетата върху нея. Печете в продължение на 5-6 минути, след което обърнете кюфтетата и печете в продължение на още 5-6 минути.
3. Поставете по едно листо от маруля върху долната част на всяко разполовено пълнозърнесто хлебче. Намажете готовите кюфтета със сос за барбекю и ги аранжирайте върху листата от маруля. Добавете резен домат и лук и покрийте с горната половинка на всеки хамбургер.
4. Подредете хамбургерите върху все още горещата скара и ги печете докато станат апетитно хрупкави.

Количество:
5 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 330
Мазнини: 7 g.
Холестерол: 70 mg.
Протеини: 23 g.
Въглехидрати: 44 g.
Фибри: 7 g.
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: 0.5 g.
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.5 / 5 гласа