Рецепта за Кебап на скара със сос Цезар

Кебап на скара със сос Цезар


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час

Необходими продукти:
•    4 малки картофа – обелени и разполовени
•    4 чаши вода
•    450 грама телешко месо или обезкостени пилешки гърди без кожа – нарязани на средно големи кубчета
•    2 средно големи червени или зелени камби – нарязани на средно големи парчета
•    1 средно голяма глава лук – почистена и нарязана на 8 резена
•    1/8 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
•    1/2 чаша сос Цезар

Начин на приготвяне:
1. В малка тенджера пресипете и загрейте водата. Прибавете разполовените картофи и ги варете докато омекнат напълно.
2. Докато картофите се варят разпалете барбекюто или загрейте електрическата скара.
3. В голяма купа смесете телешкото или пилешкото месо, вече сварените картофи, чушките, лука и черния пипер. Добавете и соса Цезар и разбъркайте добре. Нанижете овкусеното месо и зеленчуци на 4 метални шиша, като редувате тяхната последователност. Поставете шишовете на скарата и печете докато месото изгуби своя естествен розов цвят (приблизително 15 минути за телешкото месо и 25 минути за пилешкото месо).

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 360
Мазнини: 4.5 g.
Холестерол: 75 mg.
Протеини: 33 g.
Въглехидрати: 46 g.
Фибри: 6 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.5 / 5 гласа