Рецепта за Свинско филе на скара по Карибски

Свинско филе на скара по Карибски


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час

Необходими продукти:
За плодовете
•    2 купи микс от пресни плодове (например: пъпеш, грозде, папая и манго – нарязани на кубчета)
•    1 супена лъжица ситно накълцан пресен кориандър
•    1-2 чаени лъжички прясно изцеден сок от лайм или лимон

За микса от подправки
•    4 чаени лъжички смляно индийско орехче
•    4 чаени лъжички фино смлян кимион
•    4 чаени лъжички чесън на прах
•    3 чаени лъжички канела на прах
•    1/4-1/2 чаена лъжичка едро смлян лют червен пипер

За свинското филе
•    550 грама свинско филе

Начин на приготвяне:
1. В средно голяма купа смесете плодовете. Покрийте купата и я приберете в хладилника, докато дойде време за сервиране.
2. В друг съд смесете всички посочени подправки за свинското месо. Поставете месото в плътно затварящ се найлонов плик, поръсете го с микса от подправки, запечатайте плика и го разклатете няколко пъти, за да могат подправките да полепнат по месото. Приберете найлоновия плик в хладилника за около 15 минути.
3. Разпалете барбекюто или включете електрическата скара. Извадете месото от найлоновия плик и го подредете върху скарата. Печете докато прецените, че свинското филе е готово. Сервирайте с гарнитура от добре охладени пресни плодове.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 240
Мазнини: 7 g.
Холестерол: 90 mg.
Протеини: 33 g.
Въглехидрати: 11 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: 2.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.5 / 4 гласа