Рецепта за Свинско на скара с горчица и зелени чушки

Свинско на скара с горчица и зелени чушки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
45 минути

Необходими продукти:
•    4 големи зелени чушки
•    2 супени лъжици доматена паста
•    2 супени лъжици вода
•    2 чаени лъжички червен винен оцет
•    1/2 чаена лъжичка соев сос
•    1/2 чаена лъжичка горчица
•    1/2 чаена лъжичка ситно нарязана прясна или 1/8 чаена лъжичка суха мащерка
•    250 грама крехко свинско месо – пържола
•    1 чаена лъжичка подправка за свинско месо

Начин на приготвяне:
1. Разпалете барбекюто на дървени въглища, включете електрическата скара или грила на комбинираната фурна, ако имате такава. Намажете скарата с мазнина. Поставете зелените чушки върху скарата и печете в продължение на 4 минути, като ги обръщате от време на време. Когато кората на чушките почернее и се напука, свалете ги от скарата и ги поставете в тенджера с капак, за да се задушат.
2. В средно голяма тенджера смесете доматената паста, водата, оцета, соевия сос, горчицата и мащерката. Разбъркайте добре, след което оставете сместа настрана за известно време. Извадете печените чушки от другата тенджера и ги обелете.
3. Намажете и двете страни на свинските пържоли с подправка за свинско месо. Поставете месото на скарата и печете в продължение на 4 минути или докато подправките по повърхността на пържолите покафенеят. Намажете месото с доматен сос и продължете с печенето. Когато прецените, че долната част на пържолите е вече готова, намажете горната страна с доматената смес и ги обърнете.
4. Загрейте остатъка от доматения микс и го оставете да заври. Сервирайте пържолите и печените чушки, залети с доматен сос.

Количество:
2 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 240
Мазнини: 9 g.
Холестерол: 75 mg.
Протеини: 28 g.
Въглехидрати: 10 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: 3.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа