Рецепта за Пикантно свинско месо на скара със ананасова салца

Пикантно свинско месо на скара със ананасова салца


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
40 минути

Необходими продукти:
За свинското месо
•    2 чаени лъжички масло от рапица
•    2 свински пържоли (приблизително 330 грама всяка)
•    1 чаена лъжичка черен пипер
•    1/4-1/2 чаена лъжичка едро смлян лют червен пипер
•    1/2 чаена лъжичка сол

За ананасовата салца
•    240 грама консервиран ананас на парченца в собствен сос – оцеден
•    4 средно големи стръка зелен лук – нарязани
•    1/4 купа червени камби – нарязани
•    2 супени лъжици прясна или 2 чаени лъжици суха мента
•    1/2 чаена лъжичка настъргана кора от лайм
•    2 чаени лъжички прясно изцеден сок от лайм

Начин на приготвяне:
1. Разпалете барбекюто или включете електрическата скара. Намажете всяка пържола с мазнина. Поръсете месото с черен пипер, лют червен пипер и сол.
2. Внимателно намажете скарата с олио. Наредете парчетата свинско месо върху скарата и ги изпечете равномерно от двете страни. Необходими са ви не повече от 25-30 минути.
3. Докато месото се пече, смесете останалите съставки в средно голяма купа и разбъркайте добре.
4. Нарежете готовото месо на филийки и го сервирайте с ананасовата салца.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 270
Мазнини: 9 g.
Холестерол: 110 mg.
Протеини: 39 g.
Въглехидрати: 8 g.
Фибри: 1 g.
Наситени мазнини: 2.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа