Рецепта за Телешки пържоли на скара с нектарини

Телешки пържоли на скара с нектарини


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Вкусни телешки пържоли на скара с марината от мед и джинджифил. Опитайте!

Време за приготвяне:
4 часа и 30 минути

Необходими продукти:
•    1/4 чаша сухо червено вино или безалкохолна бира
•    1/4 чаша соев сос
•    1/4 чаша сухо шери или пилешки бульон
•    1/4 чаша течен мед
•    1/2 чаена лъжичка джинджифил
•    3 средно големи стръка зелен лук – нарязани
•    1 скилидка чесън – фино нарязана
•    650 грама крехки телешки пържоли
•    2 нектарини – всяка нарязана на 8 парчета

Начин на приготвяне:
1. В плитка стъклена или пластмасова купа смесете всички посочени съставки, без телешкото месо и нектарините.
2. С помощта на остър нож набраздете двустранно телешките пържоли и ги поставете в маринатата. Покрийте купата и я поставете в хладилника за минимум 4 часа, но не повече от 24 часа. От време на време обръщайте пържолите, за да могат те да поемат равномерно от маринатата.
3. Разпалете барбекюто или включете електрическата скара. Извадете месото от маринатата, а маринатата запазете.
4. Подредете телешките пържоли върху скарата и печете в продължение на 12-15 минути за всяка страна, като периодично намазвате горната част на месото с марината.
5. Поставете нарязаните нектарини на скарата и ги печете в продължение на не повече от 5 минути за всяка страна. Преди да ги обърнете, намажете ги с марината. Остатъка от маринатата изхвърлете.
6. Нарежете изпеченото месо на филийки в посока напречно на влакната и го сервирайте в комбинация с препечени нектарини.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 340
Мазнини: 7 g.
Холестерол: 125 mg.
Протеини: 51 g.
Въглехидрати: 18 g.
Фибри: 1 g.
Наситени мазнини: 2.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.5 / 2 гласа