Рецепта за Пуешко филе със сини сливи на скара

Пуешко филе със сини сливи на скара


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час и 10 минути

Необходими продукти:
•    1 купа мармалад от сини сливи
•    1/4 чаша сухо шери или пилешки бульон
•    2 супени лъжици зехтин или слънчогледово олио
•    2 супени лъжици ситно нарязан пресен розмарин
•    1 и 1/2 чаени лъжички чесън на прах
•    1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
•    1 средно голяма глава лук – ситно нарязана
•    450 грама филе от пуешки гърди

Начин на приготвяне:
1. В малка купа смесете всички посочени съставки, без пуешкото месо. Разбъркайте добре. Поставете филето в плитка стъклена чиния и го залейте с половината от получения сос. Покрийте чинията и я приберете в хладилника за половин час, като междувременно не забравяйте да обърнете месото поне веднъж, за да може то да поеме от соса равномерно. Запазете другата половина от соса от сини сливи, шери, чесън и розмарин. Него ще сервирате заедно с готовото пуешко филе.
2. Разпалете барбекюто или запалете електрическата скара. Извадете пуешкото филе от маринатата, а маринатата запазете, за да обливате с нея месото докато то се пече.
3. Наредете парчетата пуешко филе върху скарата. Печете в продължение на 10-15 минути за всяка страна, като при обръщане задължително намажете месото с марината.
4. Загрейте остатъка от маринатата. След като сместа заври отстранете я от котлона. Пуешкото филе се сервира обилно полято със сос.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 280
Мазнини: 4 g.
Холестерол: 100 mg.
Протеини: 35 g.
Въглехидрати: 24 g.
Фибри: -
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа