Рецепта за Свинско филе на скара със сос Териаки и ананас

Свинско филе на скара със сос Териаки и ананас


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Преоткрийте магията на маринатата! С нейна помощ ще направите свинското месо крехко и ароматно.
 
Време за приготвяне:
8 часа и 45 минути

Необходими продукти:
За Териаки маринатата
•    2 супени лъжици зехтин
•    1/4 чаша соев сос
•    2 супени лъжици кетчуп
•    1 супена лъжица бял винен оцет
•    1/4 чаена лъжичка черен пипер
•    2 скилидки чесън – ситно нарязани

За свинското
•    2 парчета свинско филе (приблизително 330 грама всяко)
•    1 ананас – обелен и нарязан на средно дебели филийки

Начин на приготвяне:
1. В средно дълбок съд смесете всички съставки за Териаки маринатата и ги разбъркайте добре. Поставете свинското филе в плътно затварящ се найлонов плик и го залейте с маринатата. Запечатайте плика и го приберете в хладилника за поне 8 часа, но в никакъв случай за повече от 24 часа.
2. Намажете скарата на парти-грила с растително масло и го включете/ запалете (в зависимост от това дали ползвате електрически или грил на дървени въглища).
3. Извадете свинското филе от маринатата. Запазете маринатата. Поставете месото на скарата, на 10-15 см от жаравата или реотана, и печете в продължение на около 15-20 минути за всяка страна. Периодично навлажнявайте месото с част от маринатата. Разполовете резените ананас и ги наредете върху скарата. Печете в продължение на 2-4 минути за всяка страна, като преди обръщане задължително намазвайте резените с ананас. Остатъка от маринатата можете да изхвърлите.
4. Нарежете готовото изпечено филе на тънки филийки, разпределете месото на порции и декорирайте всяка от тях с късчета печен ананас.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 220
Мазнини: 8 g.
Холестерол: 70 mg.
Протеини: 26 g.
Въглехидрати: 12 g.
Фибри: 1 g.
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.5 / 2 гласа