Рецепта за Здравословна супа от телешко и ечемик

Здравословна супа от телешко и ечемик


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Зеленчуците в тази ароматна супа са изключително добър източник на антиоксидантен витамин А, който предотвратява разрушаването на клетъчната структура.

Време за приготвяне:
1 час и 45 минути

Необходими продукти:
•    1 супена лъжица слънчогледово олио
•    450 грама телешко месо – нарязано на кубчета
•    840 грама нарязани на кубчета пресни домати – неоцедени
•    1 литър телешки бульон
•    2 чаши вода
•    1 чаша несварен ечемик
•    2 чаени лъжички сух босилек
•    360 грама замразен зеленчуков микс (частично размразен)
•    1 средно голяма глава лук – нарязан

Начин на приготвяне:
1. Загрейте слънчогледовото олио в тиган с незалепваща повърхност. Когато мазнината се сгорещи достатъчно добавете телешкото месо и го задушете. Оцедете готовото месо от отделилата се мазнина.
2. Прехвърлете месото в средно голяма тенджера и добавете доматите, бульона и водата. Позволете на сместа да заври, след което добавете ечемика и босилека. Намалете котлона, покрийте тенджерата и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на 1 час.
3. Прибавете зеленчуковия микс и лука. Покрийте тенджерата и оставете супата да къкри в продължение на още 15-20 минути или докато зеленчуците придобият желаната крехкост.

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 260
Мазнини: 8 g.
Холестерол: 30 mg.
Протеини: 15 g.
Въглехидрати: 33 g.
Фибри: 7 g.
Наситени мазнини: 2.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа