Рецепта за Говеждо с булгур

Говеждо с булгур


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
25 минути

Необходими продукти:
•    2 чаши телешки бульон
•    1 купа несварен булгур
•    250 грама чисто говеждо месо – нарязано на дребни парченца
•    8 средно големи стръка зелен лук – нарязани
•    1 голям стрък целина – нарязан
•    450 грама домати на кубчета от консерва – неоцедени и подправени с босилек и чесън
•    1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
•    Щипка едро смлян лют червен пипер

Начин на приготвяне:
1. Пресипете бульона в дълбок съд и го поставете на котлона. Когато бульона заври добавете булгура и разбъркайте. Покрийте тенджерата и оставете сместа да къкри на умерена температура в продължение на 7-8 минути.
2. Междувременно в средно дълбок тиган с незалепваща повърхност запържете говеждото, лука и целината. Когато прецените че месото е готово, свалете тигана от котлона и оцедете сместа от отделилата се мазнина.
3. Към микса от говеждо и зеленчуци добавете доматите, черния пипер и едро смления лют червен пипер. Покрийте съда и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на 5 минути, след което добавете бульона с булгура.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 220
Мазнини: 6 g.
Холестерол: 35 mg.
Протеини: 17 g.
Въглехидрати: 27 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа