Рецепта за Агнешка супа с ечемик

Агнешка супа с ечемик


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Комбинацията от розмарин и агнешко винаги резултира в нещо вкусно и апетитно. Ечемикът в тази рецепта прави супата повече от питателна.

Време за приготвяне:
1 час и 20 минути

Необходими продукти:
•    1 супена лъжица зехтин
•    500 грама агнешко месо – нарязано на средно големи кубчета
•    1 малка глава лук – нарязан
•    2 големи моркова – нарязани
•    4 стръка целина – нарязани
•    1 скилидка чесън – ситно накълцана
•    7 чаши пилешки бульон с ниско съдържание на сол
•    2 супени лъжици доматена паста (по желание)
•    2/3 чаша счукан или обикновен ечемик на зърна
•    3/4 чаена лъжичка сух розмарин – стрит
•    1/2 чаена лъжичка риган
•    1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голяма тенджера. Добавете нарязаното на кубчета агнешко месо и го запържете за около 3-5 минути. Бъркайте докато месото се зачерви равномерно и изгуби естествения си розов цвят. Прехвърлете готовото месо в чиста чиния. В празната тенджера пресипете предварително нарязаните лук, моркови, целина и чесън. Покрийте тенджерата и оставете сместа да се задуши на слаб огън. Разбърквайте от време на време докато зеленчуците омекнат напълно. Процесът отнема не повече от 10 минути.
2. Върнете телешкото месо в тенджерата със зеленчуците и добавете пилешкия бульон. Позволете на сместа да заври, след което прибавете доматената паста, ечемика, розмарина, ригана и черния пипер. Частично покрийте тенджерата и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на 45-55 минути. По желание изгребете отделилата се на повърхността на супата мазнина. Супата е готова за сервиране. Приятен апетит!

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 170
Мазнини: 5 g.
Холестерол: 30 mg.
Протеини: 15 g.
Въглехидрати: 17 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа