Рецепта за Агнешко с булгур

Агнешко с булгур


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час и 35 минути

Необходими продукти:
•    1 агнешка плешка без кост (приблизително 650 грама)
•    1 средно голяма глава сладък лук – нарязан
•    1 и 1/4 чаши вода
•    2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
•    2 чаени лъжички прясна или 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
•    2 чаени лъжички пресен или 1/2 чаена лъжичка сух риган
•    1/2 чаена лъжичка сол
•    1 скилидка чесън – фино нарязан
•    1/2 купа несварен булгур
•    360 грама замразен зелен боб (частично размразен)

Начин на приготвяне:
1. Изрежете тлъстините от агнешкото и нарежете месото на кубчета. Запържете го в загрята мазнина. Необходими са ви 10-15 минути. Разбърквайте по-често и внимавайте месото да не загори.
2. Прехвърлете запърженото агнешко месо в дълбока тенджера и добавете лука, водата, лимоновия сок, мащерката, ригана, солта и чесъна. Позволете на сместа да заври, след това намалете котлона и я оставете да къкри на слаб огън в продължение на 1 час или докато агнешкото месо придобие желаната крехкост.
3. Добавете булгура и зеления боб и усилете котлона. Когато супата заври намалете температурата, покрийте тенджерата с капак и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на още 15-20 минути или докато бобът омекне, а течността се изпари напълно.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 230
Мазнини: 8 g.
Холестерол: 80 mg.
Протеини: 27 g.
Въглехидрати: 12 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 3 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа