Рецепта за Телешко с портокал и броколи

Телешко с портокал и броколи


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Ароматно задушено ястие, богато на хранителни съставки.

Време за приготвяне:
30 минути

Необходими продукти:
•    1/4 чаша пилешки бульон
•    3 супени лъжици сухо шери или пилешки бульон
•    1/2 чаша портокалов сок
•    2 супени лъжици соев сос
•    1 супена лъжица настърган пресен корен от джинджифил
•    2 супени лъжици царевично брашно
•    1 чаена лъжичка сусамово олио
•    1/2 чаена лъжичка едро смлян лют червен пипер
•    330 грама крехко телешко месо – почистено от тлъстините и нарязано на лентички
•    2 чаени лъжички слънчогледово олио или зехтин
•    1 голяма китка броколи – начупена на дребни парченца
•    1 връзка праз – добре почистен и нарязан на лентички
•    3 скилидки чесън – накълцани
•    2 чаши задушен бял ориз

Начин на приготвяне:
1. В средно голяма купа пресипете и разбъркайте пилешкия бульон, шерито, портокаловия сок, соевия сос, настъргания джинджифил, царевичното брашно, сусамовото олио и едро смления лют червен пипер. Добавете късчетата телешко месо и разбъркайте. Оставете месото в маринатата за около 10 минути.
2. Загрейте една чаена лъжичка от растителното олио в голям тиган. Добавете късчетата крехко телешко месо. Запазете маринатата. Запържете телешкото, след това го прехвърлете в чиста чиния.
3. В същия тиган пресипете остатъка от растителното олио. Добавете броколите, нарязания праз и чесъна. Задушавайте в продължение на 2-3 минути, като разбърквате периодично. Прибавете 2 супени лъжици вода. Покрийте тигана и задушавайте в продължение на 2 минути, или докато броколите омекнат. Добавете маринатата и продължете с готвенето за още 3-4 минути или докато сместа заври и се сгъсти. Прибавете телешкото месо и сгорещете сместа. Ястието се сервира върху плато от предварително задушен бял ориз.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 330
Мазнини: 7 g.
Холестерол: 50 mg.
Протеини: 27 g.
Въглехидрати: 40 g.
Фибри: 5 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа