Рецепта за Телешко Териаки с портокал и фиде

Телешко Териаки с портокал и фиде


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Териаки е вид японски сос, който се използва за приготвяне на риба и месо. Традиционният териаки сос се състои от слабо японско оризово вино, захар, соев сос и саке.

Време за приготвяне:
25 минути

Необходими продукти:
•    250 грама крехко телешко месо – нарязано на тънки лентички
•    1 чаша телешки бульон с ниско съдържание на сол
•    2 супени лъжици сос Териаки
•    1 супена лъжица портокалов мармалад
•    Щипка лют червен пипер
•    270 грама замразен сладък зелен грах (частично размразен)
•    3/4 чаша несварено фиде (приблизително 45 грама)

Начин на приготвяне:
1. Запържете телешкото месо в предварително загрят дълбок тиган с незалепваща повърхност. Необходими са ви 2-4 минути. Разбърквайте периодично. Месото трябва да загуби естествения си розов цвят. Извадете месото от тигана и го пресипете в чиста купа. Поддържайте го топло.
2. В същия тиган пресипете телешкия бульон, соса Териаки, портокаловия мармалад и лютия червен пипер. След като сместа заври добавете зеления грах и фидето. Намалете котлона, покрийте тигана и оставете сместа да къкри на слаб огън докато фидето омекне.
3. Прибавете запърженото телешко месо. Продължете с готвенето в непокрит тиган, в продължение на 3-4 минути или докато сосът се сгъсти. Ястието е готово за сервиране и консумиране.

Количество:
2 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 380
Мазнини: 10 g.
Холестерол: 65 mg.
Протеини: 36 g.
Въглехидрати: 35 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 3.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа