Рецепта за Телешка супа с пресни чушки и домати

Телешка супа с пресни чушки и домати


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
45 минути

Необходими продукти:
•    360 грама почистено от тлъстините и костите крехко телешко месо
•    1/2 чаена лъжичка сол
•    1/2 чаена лъжичка едро смлян черен пипер
•    4 чаши телешки бульон
•    1/2 чаша сухо червено вино
•    1/2 чаша доматен сос
•    1/4 чаена лъжичка суха мащерка
•    1 супена лъжица зехтин
•    1 средно голяма глава сладък лук – ситно нарязан
•    2 средно големи зелени чушки – нарязани на лентички
•    4 скилидки чесън – фино нарязани
•    2-3 супени лъжици вода
•    1 и 1/2 купи разполовени пресни чери домати

Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото месо на тънки лентички, а след това лентичките на кубчета. Поръсете месото с черен пипер и част от солта, разбъркайте добре и го оставете настрана.
2. В голяма тенджера пресипете и разбъркайте телешкия бульон, виното, доматения сос и мащерката. Покрийте тенджерата, поставете я на котлона и оставете сместа да заври. Когато това стане, намалете котлона и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на около 10 минути.
3. Междувременно, загрейте зехтина в голям тиган с незалепваща повърхност. Добавете половината от късчетата телешко месо и ги запържете набързо. Необходими са ви не повече от 2-3 минути. Прехвърлете готовото месо в чиста стъклена купа. При необходимост го оцедете от отделилата се мазнина. Повторете процедурата и за останалата част от телешкото месо, след което прехвърлете късчетата в купата при вече готовите месца.
4. В тигана, който сте използвали за месото пресипете лука, нарязаните чушки, чесъна и остатъка от солта. Разбъркайте добре и добавете 2 супени лъжици вода. Намалете котлона и задушавайте зеленчуците в продължение на десетина минути, или докато те омекнат. При необходимост добавете още малко вода. Добавете разполовените чери домати и продължете с готвенето за още 5 минути.
5. Пресипете запърженото телешко месо и зеленчуковата смес в тенджерата с бульона. Позволете на сместа да заври, след това отстранете тенджерата от котлона. Супата е готова за сервиране.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 200
Мазнини: 7 g.
Холестерол: 45 mg.
Протеини: 23 g.
Въглехидрати: 11 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа