Рецепта за Филийки на фурна с малинов сос

Филийки на фурна с малинов сос


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
60 минути

Необходими продукти:
За пържените филийки
•    1 франзела
•    120 грама нискомаслено крема сирене
•    1/2 купа сладко от малини
•    1 купа обезмаслен яйчен заместител
•    1 купа обезмаслено прясно мляко
•    1 супена лъжица захар
•    1/4 чаена лъжичка сол

За малиновия сос
•    300 грама малини
•    1/4 купа захар
•    2 чаени лъжички царевично брашно

Начин на приготвяне:
1. Напръскайте дъното на подходящ стъклен съд за печене с готварско олио. Нарежете хляба на 24 резена с дебелина 2 см. Намажете 12 от тях с крема сирене. Намажете останалите 12 със сладко от малини. Слепете филийките две по две, комбинирайки тези с крема сиренето с тези със сладкото. В резултат трябва да се получат общо 12 мини сандвича. Подредете готовите филийки в предварително намазания с олио съд за печене – по възможност една до друга.
2. В средно голяма купа разбъркайте яйчния заместител, прясното мляко, 1 супена лъжица захар и солта. Постарайте се да получите гладка, еднородна смес. Пресипете сместа върху филийките. Оставете съда настрани за около 15 минути или докато филийките абсорбират течността.
3. Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте съда за печене с готварско фолио. Печете в продължение на 10 минути. Отстранете фолиото и печете в продължение на още 15-20 минути или докато горната част на специалитета хване златисто-кафява коричка.
4. Междувременно, в средно голяма тенджера пресипете и разбъркайте продуктите за соса. Оставете сместа да заври. Разбърквайте от време на време докато тя се сгъсти. Прецедете готовия сос, за да отстраните семките на малините. Сервирайте печените филийки залети с малинов сос.

Количество:
12 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 220
Мазнини: 4 g.
Холестерол: 10 mg.
Протеини: 8 g.
Въглехидрати: 39 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа