Рецепта за Фритата с бекон и картофи

Фритата с бекон и картофи


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
35 минути

Необходими продукти:
•    1 и 1/2 чаши яйчен заместител
•    2 супени лъжици ситно нарязан пресен арпаджик
•    2 супени лъжици обезмаслено прясно мляко
•    1/4 чаена лъжичка сол
•    1/8 чаена лъжичка суха мащерка
•    1/8 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
•    1/4 купа червена или зелена камба – нарязана
•    2 купи настъргани картофи
•    1/2 купа едро нарязан бекон или шунка
•    2 супени лъжици настъргано сирене Чедър

Начин на приготвяне:
1. В средно голяма купа пресипете и разбъркайте яйчния заместител, арпаджика, прясното мляко, солта, мащерката и черния пипер. Оставете съда с получената смес настрана.
2. Намажете дъното на избрания от вас тиган с мазнина. Когато мазнината се загрее добавете камбите и ги задушете за около минута, като през това време разбърквате периодично. Добавете и настърганите картофи. Продължете с готвенето в продължение на още 8-10 минути, или докато картофите се зачервят. Прибавете бекона и продължете с готвенето още 1-2 минути.
3. Към съдържанието на тигана добавете и сместа от яйчен заместител, прясно мляко и подправки. Покрийте тигана и задушавайте в продължение на 6-9 минути като разбърквате от време на време.
4. Поръсете със сирене, покрийте съда и го оставете на котлона докато сиренето се разтопи. Разрежете ястието на парчета, сервирайте и консумирайте докато то е все още топло.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 190
Мазнини: 3 g.
Холестерол: 15 mg.
Протеини: 17 g.
Въглехидрати: 23 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа