Рецепта за Свинско с пресни чушки

Свинско с пресни чушки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час

Необходими продукти:
•    2 супени лъжици сладко от кайсии
•    1 супена лъжица соев сос
•    1/4 чаена лъжичка едро смлян лют червен пипер
•    330 грама свинско филе – нарязано на лентички
•    2 чаени лъжички масло от рапица
•    1/2 чаша пилешки или зеленчуков бульон
•    1 супена лъжица царевично брашно
•    2 чаени лъжички масло от рапица
•    6 скилидки чесън – фино нарязани
•    1 супена лъжица фино нарязан корен от джинджифил
•    1/4 чаена лъжичка едро смлян лют червен пипер
•    2 големи червени чушки – нарязани на лентички
•    2 големи зелени чушки – нарязани на лентички
•    1 голяма глава лук – на резенчета
•    1 супена лъжица соев сос

Начин на приготвяне:
1. В средно голяма купа смесете сладкото от кайсии с 1 супена лъжица соев сос и 1/4 чаена лъжичка едро смлян лют червен пипер. Разбъркайте добре. Добавете свинското месо и разбъркайте. Покрийте купата с фолио и я приберете в хладилника за 20 минути.
2. В голям тиган с незалепваща повърхност загрейте 2 чаени лъжички мазнина. Добавете сместа от свинско и марината. Задушавайте в продължение на 3-5 минути, след което пресипете сместа обратно в купата и я поставете на топло място. Почистете тигана с парче готварска хартия.
3. В малка купа разбъркайте бульона и царевичното брашно. Оставете купата настрани.
4. Загрейте останалата част от мазнината в тигана. Прибавете чесъна, нарязания корен от джинджифил и остатъка от лютия червен пипер.
5. Когато чесъна придобие златист цвят добавете към него нарязаните камби, лука и останалия соев сос. Продължете със задушаването в продължение на още 6 минути, или докато зеленчуците омекнат.
6. Прибавете свинското месо към сместа от чушки, лук и чесън. Прибавете и сместа от бульон и царевично брашно и разбъркайте добре. Оставете тигана на котлона за още минута-две, или докато соса се сгъсти. Ястието е готово за сервиране.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 260
Мазнини: 8 g.
Холестерол: 55 mg.
Протеини: 22 g.
Въглехидрати: 23 g.
Фибри: 5 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа