Рецепта за Свински пържоли с ябълка

Свински пържоли с ябълка


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час и 15 минути

Необходими продукти:
•    Средно голяма нарязана на кубчета необелена ябълка
•    2 супени лъжици кафява захар
•    1/4 чаена лъжичка канела на прах
•    2 свински пържоли с кокал (около 120 грама всяка)

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 175 градуса. Поставете парченцата ябълка в средно голяма ненамазнена йена-глас и ги поръсете със захарта и канелата.
2. Отстранете тлъстините от свинските пържоли и ги запържете от двете страни в намазан с олио тиган. Процесът отнема не повече от 5-6 минути. Поставете пържолите върху ябълковите парченца, захарта и канелата.
3. Покрийте йена-гласа и печете в продължение на 45 минути или докато свинското месо придобие апетитен златист загар, а парченцата ябълка омекнат.

Количество:
2 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 200
Мазнини: 5 g.
Холестерол: 45 mg.
Протеини: 15 g.
Въглехидрати: 23 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
2.5 / 2 гласа