Рецепта за Свински рулца

Свински рулца


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
35 минути

Необходими продукти:
•    1/4 чаша прясно изцеден сок от лайм
•    1 и 1/2 чаени лъжички канела на прах
•    3/4 чаена лъжичка сол
•    4 скилидки чесън – ситно нарязани
•    225 грама свинско месо – нарязано на лентички
•    1 голяма глава лук – фино нарязан
•    3 средно големи камби – нарязани на малки парченца
•    4 царевични питки (с диаметър 20 см)

Начин на приготвяне:
1. В средно дълбок съд смесете сока от лайм, канелата, солта и чесъна. Добавете нарязаното свинско месо, покрийте съда и го поставете в хладилника за около 15-20 минути.
2. Извадете свинското месо от маринатата, а маринатата запазете. Намажете дъното на избрания от вас тиган с мазнина и го загрейте на умерено висока температура. Запържете месото за около 3-4 минути. Добавете лука, чушките и маринатата. Оставете тигана на котлона за още 7-8 минути или докато зеленчуците омекнат.
3. Разпределете сместа от свинско и зеленчуци между царевичните питки. Прегънете краищата на всяка царевична питка под формата на отворен плик. Ястието е готово за сервиране и консумация.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 260
Мазнини: 6 g.
Холестерол: 35 mg.
Протеини: 18 g.
Въглехидрати: 34 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: 0.5 g.
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа