Рецепта за Свинско с пълнени картофи

Свинско с пълнени картофи


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Чудили ли сте се някога как бихте могли да сготвите месото и картофите така, че да са готови по едно и също време? Ето каква е тайната.

Време за приготвяне:
2 часа

Необходими продукти:
•    2 средно големи сладки картофа
•    4 крехки свински пържоли без кост (около 480 грама общо)
•    1/2 чаена лъжичка сол
•    1/4 чаена лъжичка паприка
•    1/8 чаена лъжичка чесън на прах
•    1/8 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
•    1/2 чаша портокалов сок
•    2 супени лъжици портокалов сок
•    1/2 купа нарязана на малки парченца необелена ябълка
•    2 супени лъжици ситно нарязан стар лук
•    2 супени лъжици ситно нарязана целина

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 175 градуса. Продупчете картофите с вилица, за да позволите на парата да се освободи. Печете картофите в продължение на 50-60 минути или докато омекнат. Извадете ги от фурната и ги оставете настрани, за да се охладят.
2. Междувременно отстранете тлъстините от свинските пържоли. Поставете месото в голяма ненамазнена тава. В малка купичка смесете солта, паприката, чесъна на прах и черния пипер. Поръсете половината от така получената смес върху пържолите в тавата. Обърнете пържолите и поръсете и другата им страна с микса от подправки. Прелейте половината от портокаловия сок в тавата и оставете сместа настрани за известно време.
3. Разрежете картофите на половинки по дължина и ги издълбайте. Поставете отстранената част от картофите в малка купа и я смачкайте на гладко пюре. Добавете двете лъжици портокалов сок към смачканите картофи и разбъркайте добре. Прибавете и парченцата ябълка, лука и целината. Разбъркайте добре. Запълнете издълбаните картофи с получената смес.
4. Преместете свинските пържоли в единия край на тавата, а в другия край поставете пълнените картофи. Печете в непокрит съд в продължение на 35 минути или докато картофите хванат приятен загар, а пържолите загубят естествения си розов цвят.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 260
Мазнини: 9 g.
Холестерол: 70 mg.
Протеини: 25 g.
Въглехидрати: 20 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: 3 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа