Рецепта за Говеждо месо на тиган със задушени зеленчуци

Говеждо месо на тиган със задушени зеленчуци


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Само 5 съставки за вкусно ястие, чието приготвяне ще ви отнеме по-малко от 30 минути!
 
Време за приготвяне:
25 минути

Необходими продукти:
•    450 грама крехко говеждо месо без кост
•    450 грама замразени зеленчуци – микс (частично размразени)
•    450 грама доматен сос с чесън и подправки – от консерва
•    435 грама обезмаслен телешки бульон с ниско съдържание на сол
•    330 грама пикантен зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:
1. Почистете говеждото месо от излишните мазнини и го нарежете на средно големи кубчета.
2. Намажете дъното на средно голям тиган с мазнина. Загрейте тигана. Пържете месото в продължение на 10 минути или докато то загуби естествения си розов цвят.
3. Добавете останалата част от съставките и разбъркайте. Увеличете температурата на котлона. След като сместа заври, намалете котлона, покрийте тигана и оставете съдържанието му да къкри на слаб огън в продължение на още 5 минути. Разбърквайте периодично.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 190
Мазнини: 3 g.
Холестерол: 45 mg.
Протеини: 22 g.
Въглехидрати: 18 g.
Фибри: 5 g.
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа