Рецепта за Говеждо задушено с печурки

Говеждо задушено с печурки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Печурките придават на това лесно за приготвяне ястие изключително приятен и богат вкус и аромат.

Време за приготвяне:
8 часа и 20 минути

Необходими продукти:
•    12 пресни картофа – нарязани на четвъртинки (приблизително 650 грама)
•    1 средно голяма глава лук – нарязан на едро
•    240 грама сурови моркови
•    100 грама пресни печурки – нарязани на филийки
•    435 грама нарязани на кубчета домати от консерва – неоцедени
•    300 грама кондензиран телешки бульон
•    1/2 чаша брашно
•    1 супена лъжица пикантен сос за барбекю
•    1 чаена лъжичка сол
•    1 чаена лъжичка захар
•    1 чаена лъжичка сух риган
•    1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
•    450-500 грама говеждо месо – нарязано на средно големи парчета

Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете всички посочени съставки, без говеждото. Разбъркайте добре и пресипете съдържанието на купата в електрическа тенджера за бавно готвене. Прибавете и нарязаното говеждо месо.
2. Покрийте електрическата тенджера и я включете на нисък градус, като успоредно с това нагласете таймера на 8 часа. Ястието е готово тогава, когато зеленчуците и месото омекнат напълно. Преди да сервирате разбъркайте добре.

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 240
Мазнини: 7 g.
Холестерол: 35 mg.
Протеини: 16 g.
Въглехидрати: 29 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 2.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа