Рецепта за Свинско задушено със зеленчуци

Свинско задушено със зеленчуци


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
55 минути

Необходими продукти:
•    1 супена лъжица зехтин или масло от рапица
•    450 грама крехко свинско месо – нарязано на късчета
•    1 средно голяма глава лук – нарязан на едри парчета
•    1 скилидка чесън – фино нарязана
•    275-300 грама пресни дребни картофи – нарязани на кубчета
•    1 купа замразена царевица на зърна
•    1/2 зелена камба – нарязана на едри парчета
•    1/2 червена камба – нарязана на едри парчета
•    1 и 3/4 чаши пилешки бульон
•    435-450 грама едро смляна царевица
•    135 грама зелени чушки – нарязани
•    3 чаени лъжички лют червен пипер
•    1 чаена лъжичка сух риган
•    1 чаена лъжичка канела на прах

Начин на приготвяне:
1. Загрейте мазнината в средно голям тиган, на умерено висока температура. Добавете свинското месо и го запържете за около 3-4 минути или докато загуби естествения си розов цвят и покафенее.
2. Добавете лука и чесъна и продължете със запържването в продължение на още 2-3 минути, или докато лукът омекне.
3. Прибавете и останалите съставки. След като сместа заври, намалете котлона, покрийте тигана и я оставете да къкри на слаб огън в продължение на 18-20 минути, като разбърквате от време на време. Картофите трябва да омекнат, а месото да се задуши. Добър апетит!

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 300
Мазнини: 13 g.
Холестерол: 50 mg.
Протеини: 20 g.
Въглехидрати: 26 g.
Фибри: 5 g.
Наситени мазнини: 3.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа