Рецепта за Пикантно свинско филе

Пикантно свинско филе


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час и 35 минути

Необходими продукти:
•    1/4 чаша кетчуп
•    1 супена лъжица захар
•    1 супена лъжица сухо бяло вино или вода
•    1 супена лъжица соев сос
•    1 скилидка чесън – фино нарязана
•    2 парчета свинско филе (общо около 650 грама)

Начин на приготвяне:
1. Смесете всички посочени съставки, без свинското месо, в голям затварящ се найлонов плик. Запечатайте плика и го раздрусайте добре, за да примесите продуктите. Прибавете и свинското филе. Отново затворете плика и раздрусайте добре. Запечатайте торбичката и я приберете в хладилника за минимум час, но не повече от 24 часа, за да се маринова.
2. Загрейте фурната до 220 градуса. Извадете свинското филе от плика с маринатата и го поставете в плитка тава за печене. Печете в продължение на 25-30 минути, или докато месото се зачерви леко в средата.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 150
Мазнини: 4.5 g.
Холестерол: 70 mg.
Протеини: 26 g.
Въглехидрати: 2 g.
Фибри: -
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа