Рецепта за Вкусна зеленчукова яхния

Вкусна зеленчукова яхния


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Яхния за закуска? Да! Тази безмесна версия е невероятно вкусна и питателна. Опитайте, ще ви хареса!
 
Време за приготвяне:
20 минути

Необходими продукти:
•    1 супена лъжица масло от рапица или соя
•    1 средно голяма жълта камба – нарязана на парченца
•    4 средно големи стръка зелен лук – ситно нарязани
•    2 супени лъжици нарязан пресен арпаджик
•    1 и 1/2 чаши яйчен заместител
•    1 супена лъжица пресен или 1 чаена лъжичка сух копър
•    330 грама необелени дребни картофи – сварени и нарязани на четвъртинки
•    270 грама замразен млад грах (със шушулките)
•    1 голям почистен от семената и нарязан на кубчета домат
•    1/2 купа обикновено обезмаслено кисело мляко
•    1/2 купа настъргано нискомаслено сирене Чедър

Начин на приготвяне:
1. Загрейте малко олио в тиган с незалепваща повърхност. Прибавете камбата, лука и арпаджика. Запържете ги в продължение на около минута-две, като през това време разбърквате периодично, докато зеленчуците омекнат.
2. В средно голяма купа разбъркайте яйчния заместител и копъра. Добавете ги към сместа от чушки и лук. Гответе в продължение на 3-4 минути или докато яйцата се пресекат, без да загубят сочността си. Прибавете сварените картофи и полу-размразения зелен грах. След около 5 минути отстранете тигана от котлона.
3. Непосредствено преди да поднесете ястието, разпределете получената смес в удобни за сервиране чинии и гарнирайте всяка една от тях с домати, кисело мляко и сирене.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 250
Мазнини: 5 g.
Холестерол: -
Протеини: 20 g.
Въглехидрати: 31 g.
Фибри: 6 g.
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа