Рецепта за Пикантни варени яйца с месо от краб

Пикантни варени яйца с месо от краб


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Месото от краб придава напълно нова дефиниция на варените яйца. Опитайте този деликатес. Ще ви хареса!

Време за приготвяне:
45 минути

Необходими продукти:
•    8 яйца
•    180 грама месо от краб в консерва – оцедено и накъсано на парченца
•    1/4 чаша майонеза
•    1/2 чаена лъжичка горчица
•    1/4 чаена лъжичка млян лют червен пипер
•    16 стръка пресен магданоз

Начин на приготвяне:
1. Поставете яйцата на дъното на достатъчно голям и дълбок съд. Добавете точно толкова вода, колкото да ги покриете. Сварете яйцата, след това ги охладете.
2. Обелете яйцата и ги разрежете на половинки. Отстранете жълтъците на четири от яйцата и ги поставете в средно голяма купа. Отстранете и останалите жълтъци. Можете да ги приберете в хладилника, докато решите за какво бихте желали да ги използвате.
3. Поставете месото от краб, майонезата, горчицата и черния пипер в купата с твърдо сварените жълтъци. Разбъркайте и пюрирайте продуктите с помощта на вилица. Разпределете сместа между 12-те прани яйчни половинки. Гарнирайте всяка яйчна порция със стрък пресен магданоз. Покрийте готовите яйца и ги поставете в хладилника, за да се охладят докато стане време за сервиране.

Количество:
12 яйца


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 70
Мазнини: 5 g.
Холестерол: 115 mg.
Протеини: 5 g.
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа