Рецепта за Италианска пица

Италианска пица


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Хапва ви се пица? Можете да си приготвите такава и вкъщи, без това да ви отнеме кой знае колко време.
 
Време за приготвяне:
40 минути

Необходими продукти:
•    1/3 купа готова смес за тесто
•    1 яйчен белтък
•    1 супена лъжица вода
•    1/8 чаена лъжичка чесън на прах или 1 скилидка стар чесън – ситно нарязана
•    1/4 купа нарязана на парченца зелена или жълта камба
•    1/4 купа ситно нарязан стар лук
•    1/2 купа обезкостени, сварени и нарязани на кубчета пилешки гърди без кожа
•    1/2 купа нарязани домати от консерва – подправени с риган, мащерка и босилек
•    1/4 чаена лъжичка италианска подправка (микс от риган, мащерка, босилек, червен пипер и градински чай)
•    1/4 настъргано нискомаслено сирене Моцарела

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина дъното на тава за печене. В малка купа пресипете и разбъркайте готовата смес за тесто, яйчния белтък, водата и чесъна на прах. Изсипете готовата смес в предварително подготвената тава.
2. В тиган с незалепваща повърхност запържете нарязаната на парченца камба и лука. Разбърквайте периодично докато зеленчуковата смес омекне. Прибавете пилешките късчета, доматите и италианската подправка. Загрейте сместа и след това я пресипете върху тестото в тавата за печене. Поръсете със сирене.
3. Печете в продължение на 20-25 минути или докато тестото хване коричка и се отдели от стените на тавата.

Количество:
2 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 190
Мазнини: 4.5 g.
Холестерол: 35 mg.
Протеини: 18 g.
Въглехидрати: 20 g.
Фибри: 1 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа