Рецепта за Мексикански рулца

Мексикански рулца


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Задоволете апетита си без да изпитвате вина за това!

Време за приготвяне:
20 минути

Необходими продукти:
•    1 голяма зелена камба – нарязана на парченца
•    1 голяма глава лук – ситно нарязан
•    1 и 3/4 чаши обезмаслен яйчен заместител
•    1/3 чаша обезмаслено прясно мляко
•    1/2 чаена лъжичка сол
•    1/8 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
•    4 тортии (мексикански царевични питки)
•    1/2 купа настъргано обезмаслено сирене Чедър (приблизително 60 грама)
•    1/4 чаша подлютен доматен сос с чесън

Начин на приготвяне:
1. Покрийте с мазнина дъното на тиган с незалепваща повърхност. Загрейте тигана на умерена температура. Прибавете нарязаната на кубчета зелена камба и лука. Задушавайте сместа в продължение на 4-6 минути, като през това време разбърквате периодично. Зеленчуците трябва да омекнат.
2. В средно голяма купа пресипете и разбъркайте, яйчния заместител, прясното мляко, солта и черния пипер. Пресипете получената яйчна смес върху задушените зеленчуци и продължете с готвенето, като разбърквате от време на време.
3. Междувременно затоплете царевичните питки.
4. Поставете претоплените тортии в индивидуални чинии. С помощта на лъжица разпределете зеленчуково-яйчната смес между тях, добавете сирене и доматен сос и навийте царевичните питки на руло. Ястието е готово за сервиране.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 280
Мазнини: 1 g.
Холестерол: -
Протеини: 22 g.
Въглехидрати: 45 g.
Фибри: 5 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа