Рецепта за Фритата със спанак и сирене Чедър

Фритата със спанак и сирене Чедър


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Комбинацията от тези изключително вкусни състави резултира в невероятно вкусна и питателна закуска, обяд или вечеря.
 
Време за приготвяне:
25 минути

Необходими продукти:
•    3/4 чаша яйчен заместител или 3 яйчни белтъка (разбити)
•    30 грама настъргано нискомаслено сирене Чедър
•    1 купа млад спанак – добре измит
•    Готварско олио
•    Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 175 градуса. Смесете и разбъркайте яйчния заместител или яйчните белтъци, сиренето и спанака. Добавете сол и черен пипер на вкус. Намажете избрания от вас съд за печене с олио, след това пресипете в него яйчната смес.
2. Печете в продължение на 15-20 минути или докато сместа се стегне. Сервирайте с пълнозърнест или обогатен с фибри хляб.

Количество:
1 порция


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 150
Мазнини: 2.5 g.
Холестерол: 5 mg.
Протеини: 28 g.
Въглехидрати: 5 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа